"Without music, life would be a mistake." - Nietzsche

2010. március 16., kedd

Fültanú - Bolt beszámoló - Ultimate Audio

Mint ahogy azt "A Terv" című bejegyzésemben már írtam, szó lesz hifi-ről és high-end-ről is a blogomban. Itt az első ilyen bejegyzés.


Nem olyan régen - valószínűleg a hideg téli napoknak köszönhetően - újabb hifi őrület fogott el. Ilyenkor mindig némi "tuning mánia" lesz rajtam úrrá és rájövök, hogy "igenis, most valamit kell változtatnom a hangrendszeremen, mert különben vége mindennek". Meg is rendeltem az erősítőmbe 5db speckó arany biztosítékot különböző méretekben és áramerősségben, mert ha hiszitek, ha nem, a legdrágább, "leghájendebbnek" kikiáltott készülékekben is a gagyi üvegbiztik kerülnek beépítésre az áram, illetve a hang útjába. Elképesztően egyszerű a cseréjük, viszonylag olcsó tuningnak minősül az eljárás és mindenképpen megéri, mert azonnal hallható a pozitív javulás.

A múlt héten csütörtökön meg is érkeztek a darabok Németországból. Ezt az az illető tudatta velem, akin keresztül a rendelésemet feladtam (Ultimate Audio) Óbudán a Lajos utcában. Elugrottam hozzá és kb. 3 perc alatt lerendeztük a dolgot, anyagiakkal mindennel együtt: hiánytalanul átvettem az árut. Miután ez megtörtént, körbenéztem az egyébként igen kellemes hangulatú boltban; az úriember egyben tulajdonos megmutatott egy-két rendszert, készüléket, belhallgattunk dolgokba, mesélt újdonságokról, áttörésekről, zsákutcákról, megoldásokról. Nem akart rábeszélni semmire, nem akart eladni nekem semmit, csak egészen egyszerűen türelmesen és végtelen lelkesedéssel magyarázta azt, amihez véleményem szerint rendkívülien ért. Végül egy igen kellemes hangulatú kora délutánt töltöttem ott el, egy végtelenül profi szakemberrel, aki nem csak érti, amit csinál de 5-ösre vizsgázott kiskereskedelemből, abból a tárgyból, amiből Magyarországon oly sokan megbuknak.

A bolt egyébként nincs különösebben telepakolva felesleges, soha be nem kapcsolt áruval, minden szépen, tisztán és rendben tartott, nincs semmi hókuszpók (ami egyébiránt ebben a műfajban nagyon gyakori jelenség). Ha valami 20 éves, de még mindig jól szól, akkor egészen egyszerűen azon hallgatjuk meg, ha vadi új, akkor az sem jelent akadályt. A beszélgetésünk alatt arra jöttem rá, hogy itt majdnem minden hifi dologra választ kapunk. Közel sem arról szól ez a hely, hogy ami ki van rakva, abból lehet válogatni: a szolgáltatások messze nem merülnek ki a látott termékek skálájában. Szinte mindenre kapunk valamilyen megoldást. (Pl. ház átvezetékeztetése, kismegszakító csere, villanyszerelési munkák, CD-írás, iPod high-end (!) stb.)

Szegedi Tibor úrnak (a tulajdonosnak) csak gratulálni tudok és így tovább!

Köszönöm Ultimate Audio, egy visszajáró vendéget biztosan szereztetek!